Singel van de week 22

Singel van de week 22

Category : Single van de week

 

 

Evy – Hey you

 

Evy Boons is woonachtig in Loon op Zand en in het dagelijks leven is zij onderwijzeres in het basisonderwijs. Op jonge leeftijd was Evy al vroeg geïnteresseerd in muziek en zingen. Zelf liedjes maken, optreden vóór in de klas, dansen, klarinet spelen en ga nog maar eventjes door. Vanuit thuis is zij erg gestimuleerd om mijn dromen en ambities na te leven. Zo gezegd zo gedaan: zij ging op zangles. Zangles nemen was voor haar het begin van het ‘echte’ muziek maken. Zij leerde meer over mijn stem, hoe ze deze moest gebruiken en welke technieken hierbij komen kijken. Ook leerde ze hoe ze met een microfoon moest zingen, performen en belangrijker nog: een verhaal te vertellen. Deze gehele ontwikkeling zorgde ervoor dat ze zich een stuk zekerder voelde en op steeds grotere podia kon gaan spelen.

Zo begon ze op de middelbare school met haar eerste bandje, later startte ze een akoestisch duo. Uiteindelijk ben ik backing vocals gaan zingen om daar weer meer van te leren. Nu zingt ze als lead vocaliste in de River Zydeco Band, en is ze bezig met het maken van mijn eigen muziek en zingt ze samen met andere vrouwen meerstemmige muziek.

Naast mijn werk als basisschooljuf heb ik de opleiding gevolgd tot muziekspecialist en heb ik me verdiept in de zangtechniek CVT (complete vocal technique).

Vrijdag 22 mei kwam haar eerste solo single uit “Hey you”. De bijbehorende clip is zondag 24 mei online gegaan. Het nummer “Hey you”van Evy heeft alles in zich om een hit te worden.