Gemeentehuis nieuws

Geertruidenberg / Inwoners / Actueel / Nieuws (RSS)

Copyright 2017 Geertruidenberg
Recente informatie van Geertruidenberg

Last feed update: Thursday June 22nd, 2017 10:50:53 AM

Kermis in Raamsdonksveer

Monday June 19th, 2017 10:00:00 PM
De kermis in Raamdsonksveer staat weer voor de deur. Van vrijdag 23 juni tot en met dinsdag 27 juni is het weer feesten geblazen op de grootste kermis van onze gemeente. En er valt weer veel te genieten, voor zowel de kleintjes als voor de ouderen. Op vrijdagmiddag om 16.00 uur zal de kermis in Raamsdonksveer traditiegetrouw worden geopend door wethouder Van den Kieboom.

Oplossingen voor toename verkeer door Waspik en Raamsdonk

Monday June 19th, 2017 10:00:00 PM
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt op dit moment aan het aanpakken van de files op de A27 door verbreding van deze weg en verbetering van het knooppunt Hooipolder. Dit gaat in ieder geval leiden tot het afsluiten van de bestaande op- en afrit 34 bij Raamsdonksveer op de A59. Deze bevinden zich direct ten westen van Hooipolder bij de Watertoren. Het afsluiten van deze op- en afritten leidt tot extra verkeer op de binnendoor route tussen Waspik en Raamsdonksveer.

Ontvang op 3 juli een NL-Alert

Monday June 19th, 2017 10:00:00 PM
Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op uw mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Ga naar nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen.

Tijdelijk parkeerverbod Vismarkstraat

Wednesday June 14th, 2017 10:00:00 PM
Na de Vestingstedendagen is gestart met de reconstructie van de Brandestraat en het laatste gedeelte van de natuursteen keien op de Markt. De Brandestraat is op dit moment afgesloten voor verkeer.  Om de Markt bereikbaar te houden is er tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan  op de route Vismarktstraat – Havendijkstraat.

Enquête tevredenheid over uw wijk

Wednesday June 14th, 2017 10:00:00 PM
Deze week ontvangen alle inwoners van de gemeente Geertruidenberg een brief met het verzoek om een enquête in te vullen. Met deze enquête willen we in beeld brengen hoe u als inwoner tegen het groenonderhoud in uw buurt aankijkt en hopen dat u ons tips wilt geven om het onderhoud te verbeteren. De enquête wordt gehouden ter voorbereiding op de komst van de nieuwe wijkteams.

Stand van zaken werkzaamheden Markt-Brandestraat

Tuesday June 13th, 2017 10:00:00 PM
Geertruidenberg bezit één van de mooiste marktpleinen van Nederland. Een Markt waar we het maximale uit willen halen en waarvan we de aantrekkingskracht willen vergroten. Daarom zijn we enige tijd geleden gestart met werkzaamheden. De werkzaamheden hebben vanwege de Vestingstedendagen even stil gelegen, maar zijn daarna, op dinsdag 6 juni, direct weer hervat.

Draag ook de Witte Anjer!

Monday June 12th, 2017 10:00:00 PM
Op 24 juni is de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Als gemeente ondersteunen wij dit initiatief. Daarom hijsen we op deze dag de veteranenvlag en stellen we aan alle geïnteresseerden de Witte Anjer beschikbaar. De Witte Anjer is nu al gratis verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt deze ophalen tijdens openingstijden (op 24 juni is het gemeentehuis gesloten).

Mobile Media Lab strijkt neer in Raamsdonksveer

Thursday June 8th, 2017 10:00:00 PM
Op dinsdag 6 juni stond de politie met het innovatieve Mobile Media Lab in de Burgemeester Krijgsmangeerde in Raamsdonksveer. Leerlingen van groep 8 van basisscholen de Radonkel en de Ruif mochten hier een kijkje nemen.

Verbetering toegankelijkheid centrum Raamsdonksveer

Monday June 5th, 2017 10:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg wil het centrum van Raamsdonksveer toegankelijker maken voor met name mindervaliden. Daarvoor worden vanaf dinsdag 13 juni werkzaamheden uitgevoerd.

Zijn wij de groenste gemeente?

Monday June 5th, 2017 10:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg neemt in 2017 deel aan de landelijke groencompetitie van Entente Florale. Deze competitie is één van de activiteiten waarmee stichting Entente Florale Nederland het belang en de waarde van groen onder de aandacht wil brengen. Door deelname aan deze wedstrijd gaan wij de uitdaging aan met de gemeenten Lisse en Voerendaal om in de categorie dorpen en kleine steden de ‘groenste’ gemeente van Nederland te worden.

Samenwerkende overheden overhandigen advies 380 kV hoogspanningsverbinding

Thursday June 1st, 2017 10:00:00 PM
Op donderdag 1 juni ontving minister Kamp (EZ) een advies over de ligging van een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg. Dit advies werd hem namens de samenwerkende overheden in Brabant en Zeeland overhandigd door Ron Dujardin, regionaal bestuurlijk trekker en wethouder in Etten-Leur, Erik van Merrienboer, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en technisch voorzitter Paul Vermeulen. De samenwerkende overheden adviseren de minister te kiezen voor de noordelijke variant. Om de kwaliteit van de leefomgeving in onze gemeente te waarborgen, is het voorstel aan de minister om  de  huidige 150 kV hoogspanningsverbinding over Raamsdonksveer en Geertruidenberg  te verwijderen. 

Geertruidenberg boekt zichtbare resultaten

Tuesday May 16th, 2017 10:00:00 PM
In de coalitie-overeenkomst ‘Uitnodiging voor de toekomst’ maakte het college van burgemeester en wethouders afspraken met u over de zaken waar in 2014 - 2018 de nadruk op zou komen te liggen. In 2016 leidde dit tot zichtbare resultaten.

Cursus Raadsoriëntatie, iets voor u?

Tuesday March 28th, 2017 10:00:00 PM
Bent u geïnteresseerd in lokale politiek? En wilt u weten wat er komt kijken bij het besturen van een gemeente als Geertruidenberg? Dan nodigen we u graag uit voor de cursus Raadsoriëntatie. De cursus bestaat uit zeven avondbijeenkomsten in Roosendaal en vinden plaats in mei, juni en juli.   

Als lokale ondernemer zaken doen met de gemeente? Meld u aan!

Wednesday February 8th, 2017 11:00:00 PM
Voor het inkopen van diensten, leveringen en werken hanteert de gemeente Geertruidenberg een aanbestedingsbeleid. Een aanbesteding is een formele procedure, waarbij zowel de gemeente als de partijen die inschrijven zich moeten houden aan regels. Bent u een lokale ondernemer en wilt u graag in aanmerking komen voor een opdracht van de gemeente? Dan nodigen we u graag uit om zich in te schrijven. Er zijn verschillende manieren waarop u uw interesse kenbaar kunt maken.

Problemen online afspraak maken

Wednesday December 28th, 2016 11:00:00 PM
Momenteel zijn er problemen met het systeem waarin u online een afspraak kunt maken bij de gemeente.

Geertruidenberg zoekt historische schepen

Tuesday December 13th, 2016 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar enkele historische woonschepen die willen aanmeren aan de Timmersteekade in Geertruidenberg. De gemeente heeft hiervoor minimaal vijf ligplaatsen beschikbaar. Het is de bedoeling inwoners en bezoekers op deze wijze de historie van de stad te laten zien en te laten beleven. 

Gemeentezaken? Afspraak maken!

Tuesday December 13th, 2016 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg gaat met ingang van 1 januari 2017 werken op afspraak. Dit zorgt ervoor dat wij u sneller kunnen helpen op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. De periode van 1 januari t/m 30 juni 2017 wordt als proefperiode beschouwd. In juni volgt er een evaluatie waarna wordt besloten of het werken op afspraak wordt gecontinueerd.

Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is veilig

Sunday December 11th, 2016 11:00:00 PM
‘Spelen en sporten op kunstgras is veilig’, dit is de uitkomst van het onderzoek van het RIVM. Dat geldt ook voor de beide kunstgrasvelden voor voetbal binnen de gemeente Geertruidenberg. Dit betekent dat de voetbalverenigingen F.C. Right-Oh en VV Raamsdonk de kunstgrasvelden weer volop kunnen gebruiken. De verenigingen zijn hiervan op de hoogte gebracht. 


Feed aggregation powered by Syndicate Press.
Processed request in 0.28218 seconds.