Gemeentehuis nieuws

Geertruidenberg / Inwoners / Actueel / Nieuws (RSS)

Copyright 2017 Geertruidenberg
Recente informatie van Geertruidenberg

Last feed update: Thursday July 20th, 2017 11:32:19 AM

Expositie Margriet Luinge

Tuesday July 18th, 2017 10:00:00 PM
Vanaf dinsdag 25 juli is er een kleine expositie te bewonderen met schilderijen van lokale kunstenares Margriet Luinge. Deze schilderijen hangen in de hal van het gemeentehuis.

Fietsroutenetwerk vernieuwd!

Tuesday July 18th, 2017 10:00:00 PM
Het fietsroutenetwerk in Noord-Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe informatiepanelen geplaatst. Daarnaast  is ook de nieuwe fietskaart Brabant-West gepresenteerd. De eerste fietskaart in een reeks van vier kaarten is vanaf 24 juli te bestellen op de www.visitbrabant.nl en bij de VVV aan de Markt in Geertruidenberg. De andere drie volgen in september.

Positieve beoordeling ondernemersklimaat Geertruidenberg

Wednesday July 12th, 2017 10:00:00 PM
In het voorjaar 2017 is onder de ondernemers van Geertruidenberg onderzocht hoe zij het ondernemingsklimaat (Peiling OndernemingsKlimaat/POK) in de gemeente ervaren.

Transformeer amercentrale in Biesboschcorridor voor natuur en recreatie

Wednesday July 12th, 2017 10:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg zet in op transformatie van het terrein van de Amercentrale naar een Biesboschcorridor voor natuur en recreatie. Deze transformatie draagt bij aan de energietransitie en aan de versterking van een van Nederlands mooiste natuurgebieden. 

Haken voor plastic inzamelzakken

Tuesday July 11th, 2017 10:00:00 PM
Heeft u last van wegwaaiende zakken met plastic afval? De gemeente Geertruidenberg heeft haken voor plastic afval op voorraad. Hiermee kunt u voorkomen dat de zakken met plastic afval wegwaaien als u ze buiten zet. De haken kunt u samen met uw buurgenoten aanvragen en zelf monteren aan een samen uitgekozen lantaarnpaal.

150 kV-lijn Geertruidenberg-Raamsdonksveer verdwijnt

Thursday July 6th, 2017 10:00:00 PM
Minister Kamp en minister Schultz hebben een besluit genomen over de ligging van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg. De ministers hebben het advies van de samenwerkende overheden geheel overgenomen en hebben gekozen voor de noordelijke variant. De gemeente Geertruidenberg is verheugd met dit besluit. Het betekent namelijk dat de huidige 150 kV hoogspanningsverbinding over de woonkernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg verwijderd wordt. Dit zorgt voor een forse kwaliteitsverbetering van de leefomgeving in de gemeente.

Veilig de zomer door

Tuesday July 4th, 2017 10:00:00 PM
De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn. Het is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Om te voorkomen dat inbrekers bij u toeslaan, is het belangrijk dat u goede voorzorgsmaatregelen treft.

Als lokale ondernemer zaken doen met de gemeente? Meld u aan!

Wednesday February 8th, 2017 11:00:00 PM
Voor het inkopen van diensten, leveringen en werken hanteert de gemeente Geertruidenberg een aanbestedingsbeleid. Een aanbesteding is een formele procedure, waarbij zowel de gemeente als de partijen die inschrijven zich moeten houden aan regels. Bent u een lokale ondernemer en wilt u graag in aanmerking komen voor een opdracht van de gemeente? Dan nodigen we u graag uit om zich in te schrijven. Er zijn verschillende manieren waarop u uw interesse kenbaar kunt maken.

Problemen online afspraak maken

Wednesday December 28th, 2016 11:00:00 PM
Momenteel zijn er problemen met het systeem waarin u online een afspraak kunt maken bij de gemeente.

Geertruidenberg zoekt historische schepen

Tuesday December 13th, 2016 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar enkele historische woonschepen die willen aanmeren aan de Timmersteekade in Geertruidenberg. De gemeente heeft hiervoor minimaal vijf ligplaatsen beschikbaar. Het is de bedoeling inwoners en bezoekers op deze wijze de historie van de stad te laten zien en te laten beleven. 

Gemeentezaken? Afspraak maken!

Tuesday December 13th, 2016 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg gaat met ingang van 1 januari 2017 werken op afspraak. Dit zorgt ervoor dat wij u sneller kunnen helpen op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. De periode van 1 januari t/m 30 juni 2017 wordt als proefperiode beschouwd. In juni volgt er een evaluatie waarna wordt besloten of het werken op afspraak wordt gecontinueerd.

Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is veilig

Sunday December 11th, 2016 11:00:00 PM
‘Spelen en sporten op kunstgras is veilig’, dit is de uitkomst van het onderzoek van het RIVM. Dat geldt ook voor de beide kunstgrasvelden voor voetbal binnen de gemeente Geertruidenberg. Dit betekent dat de voetbalverenigingen F.C. Right-Oh en VV Raamsdonk de kunstgrasvelden weer volop kunnen gebruiken. De verenigingen zijn hiervan op de hoogte gebracht. 


Feed aggregation powered by Syndicate Press.
Processed request in 0.00789 seconds.