Nieuws uit de gemeente

Spuitserpentines verboden in optochten d’n Haaykaant, Potteschijterslaand en Faantelaand.

Grote optocht Faantenland live te zien op SLOG Tv

 

Expositie van Fred Termond (schilderijen) in de Schattenlijn.

10 JAAR STAND-UP COMEDIAN RAYMON HOFKENS

Primeur Optocht Faantenland

1ste Raamsdonkse Hippie dag 18 maart 2017 in Café/zaal het Vermaak

Vaderlandse Top 20 hitlijst

OPROEP AAN ALLE LANDELIJKE POLITIEKE PARTIJEN.

Geertruidenberg / Inwoners / Actueel / Nieuws (RSS)

Copyright 2017 Geertruidenberg
Recente informatie van Geertruidenberg

Last feed update: Thursday February 23rd, 2017 08:51:49 AM

Controles alcoholmisbruik jongeren

Wednesday February 22nd, 2017 11:00:00 PM
De politie gaat in samenwerking met de gemeente Geertruidenberg streng controleren op het gebruik van alcohol onder jongeren. Jongeren onder de 18 jaar mogen niet roken en geen alcohol nuttigen of bij zich hebben. Deze regels zijn in 2014 ingevoerd (wijziging Drank- en Horecawet).

Aanslag gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking

Wednesday February 22nd, 2017 11:00:00 PM
Op dinsdag 28 februari valt de aanslag gemeentelijke belastingen weer bij u in de bus. Alle informatie hierover vindt u in de bijgevoegde  belastinggids. In deze enveloppe vindt u ook de WOZ-waarde van uw woning/pand.

Stop de carnavalskraker!

Wednesday February 22nd, 2017 11:00:00 PM
Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie tijdens de carnavalsperiode? Zorg dan dat uw woning goed is afgesloten. In de afgelopen jaren is er in deze periode namelijk een piek in het aantal inbraken geconstateerd.  Voorkom dat er een kraak gezet wordt in uw woning.

Trots op eerste resultaten afvalinzameling 2017

Wednesday February 22nd, 2017 11:00:00 PM
Vanaf 1 januari 2017 is de proef met omgekeerd inzamelen in Heereland en Rivierzicht-Zuid van start gegaan. Hier haalt de gemeente alleen nog maar gft, verpakkingsafval (plastic, blik en drankkartons) en papier op en brengen inwoners hun restafval zelf naar een ondergrondse verzamelcontainer. Daarnaast wordt in de rest van de gemeente de grijze container minder vaak opgehaald en hebben alle huishoudens in de hoogbouw een pasje gekregen met een saldo voor het storten van het restafval. Ook mogen inwoners blik toevoegen in de plastic zakken voor verpakkingsafval (plastic en drankenkartons). Dit doen we allemaal om het restafval in de gemeente te verminderen. We mogen trots zijn op de eerste resultaten!

Gewijzigde openingstijden carnaval

Tuesday February 21st, 2017 11:00:00 PM
Let op: in verband met carnaval zijn de openingstijden van de publieksbalies als volgt:

Oorkonde voor reddingsactie op Bergse Maas voor Arno Stevens

Thursday February 16th, 2017 11:00:00 PM
Op donderdag 16 februari heeft burgemeester Willemijn van Hees de oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen overhandigd aan Arno Stevens. De heer Stevens, woonachtig in Sprang-Capelle, ontving deze oorkonde voor zijn reddingsactie op de Bergse Maas.

Afrondende werkzaamheden Markt en Brandestraat Geertruidenberg

Wednesday February 15th, 2017 11:00:00 PM
Woensdag 15 februari maakte de gemeente bekend dat de werkzaamheden aan de Markt en Brandestraat in Geertruidenberg per direct, tijdelijk, worden stilgelegd. De komende dagen vinden er nog enkele werkzaamheden plaats om de situatie veilig en netjes achter te laten.

Ondertekening participatieverklaring

Wednesday February 15th, 2017 11:00:00 PM
Op maandagmiddag 13 februari ondertekenden 13 gehuisveste vergunninghouders een participatieverklaring.

Priknickt u mee?

Wednesday February 15th, 2017 11:00:00 PM
Zaterdag 25 maart van 10.00 tot 15.00 uur is het weer ‘Priknick-dag’ in de gemeente Geertruidenberg! Deze dag staat in het teken van leefbaarheid, gezelligheid en zwerfafval. U kunt samen met buurtgenoten zwerfafval opruimen en voor- of achteraf met elkaar genieten van wat lekkers te eten en te drinken. Een leuke en gezellige activiteit voor jong én oud, met als resultaat een schone wijk.

Alcoholvrije carnaval voor pubers

Wednesday February 15th, 2017 11:00:00 PM
Veel pubers drinken tijdens carnaval voor het eerst alcohol. Dat ze in deze periode makkelijk in de verleiding komen, is niet zo gek. Er hangt een sfeer van ‘lang leve de lol’, er is minder toezicht en om hen heen drinkt men stevig. Hoe zorgt u ervoor dat uw puber zich ook tijdens carnaval aan de NIX afspraak ​houdt (tot 18 jaar niet drinken)?

Werkzaamheden Markt en Brandestraat in Geertruidenberg tijdelijk stilgelegd

Tuesday February 14th, 2017 11:00:00 PM
De herinrichtingswerkzaamheden aan de Markt en de Brandestraat in Geertruidenberg worden per direct, tijdelijk, stilgelegd. Na het verkrijgen van de vergunning van de werkzaamheden is de gemeente voortvarend aan de slag gegaan en is begin februari gestart met de uitvoering. Enkele belanghebbenden wezen de gemeente erop dat er pas na zes weken met de werkzaamheden gestart zou mogen worden.  Het college van burgemeester en wethouders heeft hierdoor moeten besluiten de werkzaamheden tijdelijk, in ieder geval tot 10 maart stil te leggen. Het stilleggen van de werkzaamheden heeft gevolgen voor de planning. De straat Elfhuizen ligt nog gedeeltelijk open. Om met carnaval te zorgen voor een veilige situatie, wordt deze op donderdag 16 februari dicht gelegd.

Sjors Sportief breekt alle records!

Tuesday February 14th, 2017 11:00:00 PM
Het sportstimuleringssproject ‘Sjors Sportief en Creatief’ heeft een vliegende start gemaakt. Vorig jaar behaalde Sjors Sportief al een record met meer dan 1000 aanmeldingen over het schooljaar 2015-2016. Vanaf het startschot op de inschrijfdag werd de website www.sjorssportief.nl druk bezocht. Binnen 30 minuten waren er al 600 aanmeldingen voor de verschillende activiteiten en na één dag stond de teller op ruim 1568 aanmeldingen. Inmiddels hebben we meer dan 2000 aanmeldingen binnen. De gemeente Geertruidenberg neemt, samen met nog 64 andere gemeenten in Nederland, deel aan dit project. Relatief gezien staat Geertruidenberg met stip op één, waar de gemeente vorig jaar nog op de 7e plaats stond.

Als lokale ondernemer zaken doen met de gemeente? Meld u aan!

Wednesday February 8th, 2017 11:00:00 PM
Voor het inkopen van diensten, leveringen en werken hanteert de gemeente Geertruidenberg een aanbestedingsbeleid. Een aanbesteding is een formele procedure, waarbij zowel de gemeente als de partijen die inschrijven zich moeten houden aan regels. Bent u een lokale ondernemer en wilt u graag in aanmerking komen voor een opdracht van de gemeente? Dan nodigen we u graag uit om zich in te schrijven. Er zijn verschillende manieren waarop u uw interesse kenbaar kunt maken.

Denk en praat mee over het duurzaamheidsprogramma

Tuesday February 7th, 2017 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg wil zich in de komende jaren nog meer inzetten voor duurzaamheid. Daarvoor stelt de gemeente een duurzaamheidsprogramma op. Dit doen we niet alleen, maar samen met inwoners en bedrijven. Heeft u ideeën over duurzame initiatieven die aansluiten op de lokale sterktes van de gemeente? Meld u aan en denk mee over het nieuwe duurzaamheidsprogramma!

Haken voor plastic inzamelzakken

Wednesday February 1st, 2017 11:00:00 PM
Heeft u last van wegwaaiende zakken met plastic afval? Sinds juli 2016 haalt gemeente Geertruidenberg het verpakkingsmateriaal 1 keer per 2 weken huis aan huis op. Inwoners denken mee en vinden momenteel creatieve manieren om de zakken buiten te hangen, bijvoorbeeld aan hekwerken, paaltjes e.d. Daarnaast hebben we van diverse inwoners de tip gekregen om haken te bevestigen aan lantaarnpalen. Deze haken hebben we besteld en zijn momenteel in voorraad.

Problemen online afspraak maken

Wednesday December 28th, 2016 11:00:00 PM
Momenteel zijn er problemen met het systeem waarin u online een afspraak kunt maken bij de gemeente.

Geertruidenberg zoekt historische schepen

Tuesday December 13th, 2016 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar enkele historische woonschepen die willen aanmeren aan de Timmersteekade in Geertruidenberg. De gemeente heeft hiervoor minimaal vijf ligplaatsen beschikbaar. Het is de bedoeling inwoners en bezoekers op deze wijze de historie van de stad te laten zien en te laten beleven. 

Gemeentezaken? Afspraak maken!

Tuesday December 13th, 2016 11:00:00 PM
De gemeente Geertruidenberg gaat met ingang van 1 januari 2017 werken op afspraak. Dit zorgt ervoor dat wij u sneller kunnen helpen op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. De periode van 1 januari t/m 30 juni 2017 wordt als proefperiode beschouwd. In juni volgt er een evaluatie waarna wordt besloten of het werken op afspraak wordt gecontinueerd.

Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is veilig

Sunday December 11th, 2016 11:00:00 PM
‘Spelen en sporten op kunstgras is veilig’, dit is de uitkomst van het onderzoek van het RIVM. Dat geldt ook voor de beide kunstgrasvelden voor voetbal binnen de gemeente Geertruidenberg. Dit betekent dat de voetbalverenigingen F.C. Right-Oh en VV Raamsdonk de kunstgrasvelden weer volop kunnen gebruiken. De verenigingen zijn hiervan op de hoogte gebracht. 

Informatie mantelzorgwaardering 2016

Thursday December 1st, 2016 11:00:00 PM
Bent u een mantelzorger? Zorgt u voor een gezins- of familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving die zorg- of hulpbehoevend is? Doet u dat structureel minimaal 8 uur per week en reeds gedurende langere tijd achter elkaar? En doet u dit onbetaald? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.


Feed aggregation powered by Syndicate Press.
Processed request in 0.32078 seconds.