Single van de week 43

Single van de week 43

Category : Single van de week

Miss Montreal – Door de Wind

 

Het tv programma “De Beste Zangers”heeft al een aantal grote hits opgeleverd. Zo ook dit jaar in de editie van 2020. Tijdens 1 van de uitzendingen covert Miss Motreal het door Stef Bos geschreven nummer “Door de wind”

Het origineel is in 1989 door Ingeborg Sergeant ingezongen en heeft meegedaan als inzending voor Belgie tijdens het Eurovisie Songfestival. Het nummer werd geschreven door de toen nog maar 27-jarige Nederlandse zanger Stef Bos. Hem kennen we natuurlijk van de neder klassieker van enkele jaren later, ‘Papa’. Bos vertolkte zelf de achtergrondzang tijdens het Eurovisie Songfestival, maar kreeg het verwijt er als een houten klaas bij te staan. Ach, bekijk de videoclip van toen, en oordeel zelf.. Ingeborg en Stef waren in die periode een stelletje, toch schreef Bos het als eerbetoon aan zijn moeder.

Zij leed destijds aan kanker, maar bleef positief tot het laatste moment. Ook vlak voor haar dood zei ze nog dat het goed zou komen. Bos verklaarde dit pas jaren later: “Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me.” Helaas voor Stef en Ingeborg kwam het nummer niet verder dan de 19e plek (van de 22) bij het Eurovisie Songfestival.